Marknadsför biblioteket med e-postmarknadsföring

Behöver ni fler besökare till biblioteket? Som bibliotekarie har du verkligen mycket att erbjuda: spännande historier, kunskap, ljudböcker och filmer. Då är det smart att satsa på epostmarknadsföring för att lyckas.

Testa e-postmarknadsföring

Det är skillnad på att skicka ut ett nyhetsbrev och att verkligen arbeta med epostmarknadsföring. Många bibliotek väljer att bara skicka ut nyhetsbrev, medan företag som vill tjäna pengar och som vill se resultat väljer att använda en riktig e-posttjänst. Bibliotek har något oerhört viktigt att erbjuda: böcker och kunskap. Till råga på allt är er produkt alldeles gratis. Ni har alltså något bra att erbjuda och folk älskar saker som är gratis. Det gör att epostmarknadsföring kommer att fungera väldigt bra för er. Men det är klokt att göra det på rätt sätt. Använd en professionell plattform som hjälper er att skicka ut individualiserade brev. Istället för att alla får veta att det kommit in nya barnböcker, så skickar ni ut nyhetsbrev utifrån era läsares preferenser. Då kommer ni att nå många fler personer. Ni kan testa Ungappeds tjänst för epostmarknadsföring alldeles gratis. Skaffa helt enkelt fler besökare i biblioteket med rätt kommunikationsverktyg.

Individualiserade nyhetsbrev

Idag räcker det inte med att bara skicka ut ett nyhetsbrev. Det gör alla företag och föreningar. Som människor kan vi bokstavligen bli dränkta i nyhetsbrev och reklam. Nej, det som gäller idag är individualiserad och riktad reklam. Då kommer era läsare som älskar deckare få reda på att Elisabeth George precis har kommit ut med en ny bok, men de behöver inte läsa om en ungdomsserie som inte intresserar dem. Att behöva läsa nyhetsbrev med en massa onödig information kring produkter som inte intresserar oss gör att vi inte läser nyhetsbreven. Skippar att prenumerera. Det är därför som individualiserad epostmarknadsföring är så effektivt. Plattformen hjälper dig att skicka ut rätt information till rätt person i rätt tid. Förutom att ni kommer att få fler besökare, så kommer ni också få en djupare relation till era besökare. De kommer att komma till biblioteket för att de har läst i nyhetsbrevet att ni har en ny bok. Det medför även att fler personer kommer att använda era tjänster online, som att ladda ner e-böcker och boka böcker i förväg.

Låt biblioteket växa

Biblioteken är en oerhört viktig institution i vårt samhälle. En del av demokratins grundpelare. Därför måste biblioteken verkligen nå ut. Skapa relationer till människor som aldrig sätter sin fot i ett bibliotek. Förutom böcker så finns ju också ljudböcker och filmer. Genom att kommunicera bättre, både med epostmarknadsföring men också på sociala medier, så kommer ni kunna få fler besökare så att biblioteket växer. Lägg ut snygga bilder på filmer, intressanta bokserier och liknande på sociala medier och skapa ett intresse för ert bibliotek.

Recommended Articles