Öka trivseln i ditt bibliotek

Ett privat bibliotek kan ha olika syften. För vissa är det bara ett hemmakontor, men för andra är det en plats för avkoppling och reflektion. Med lite enkla trick kan du förvandla ditt bibliotek till den ultimata oasen efter en lång arbetsdag.

Skaffa vinskåp och damejeanne

Gillar du att ibland kombinera din lästid med ett glas vin, varför inte köpa in ett litet bar- eller vinskåp som matchar i rummet? Beställ sedan några flaskor vin på nätet och du har en både snygg, praktisk och mysig läshörna. Har du dessutom tillverkat något fruktvin från sommarens skörd, kan du låta det lagras i en damejeanne i biblioteket. Det finns få saker som slappnar av och behagar läslusten så mycket som en puttrande damejeanne i bakgrunden.

Brädspelshörna

Klassiska brädspel som schack och Go går hand i hand med ett bibliotek. De svartvita pjäserna och träbrädet ger en lyxig och stilfull känsla i rummet. Är du dessutom seriös i ditt spelande så kan du med bara en stol och ett bord skapa en egen hörna där du kan studera spelet. Kanske gå igenom gamla klassiska stormästarmatcher eller lösa schackproblem med riktiga pjäser.

Det går så klart att använda mer moderna brädspel också – eller pussel. Eller kanske en hörna för pyssel och crafting. När det gäller att skapa sitt drömbibliotek finns det inga rätt eller fel. Tänk att det ska inge lugn och avslappning och gör sedan vad du vill. Möjligheterna är oändliga och bara du kan känna efter vad som är rätt.

Recommended Articles